Όλες οι καταχωρήσεις
Γέροντες και μορφές της Ορθοδοξίας


Γέροντες και μορφές της Ορθοδοξίας


Γέροντες και μορφές της Ορθοδοξίας

Γέροντες και μορφές της Ορθοδοξίας

Ένας σύγχρονος όσιος ασκητής, Αμερικανός προσήλυτος στην Ορθοδοξία αλλά και φλογερός ιεραπόστολος, είπε: «Χωρίς αγάπη για τους Αγίους η ορθοδοξία κάποιου είναι ακρωτηριασμένη και η αίσθηση προσανατολισμού κλειστή- διότι ο καθένας πρέπει να ακολουθεί τα παραδείγματα». Στον τομέα αυτό παρουσιάζονται σύγχρονες ενάρετες μορφές της Εκκλησίας που αποτελούν αναμφίβολα τους γνήσιους κρίκους της αδιάσπαστης αλυσίδας των αγίων του Θεού στην δική μας εποχή. Η Εκκλησία δεν ψάχνει να βρει αγίους αλλά παρουσιάζει με σεμνότητα τα πρόσωπα που αγωνίσθηκαν να ενωθούν με τον Χριστό. Αυτό τους καθιστά φωτεινά παραδείγματά μας. Εάν δεν τους γνωρίσουμε και δεν τους μιμηθούμε σίγουρα θα χάσουμε την ορθή πορεία.

Επίσης παρουσιάζονται παρακάτω και άλλες σύγχρονες μορφές της Ορθοδοξίας- Κληρικοί και λαϊκοί- που με την ζωή τους και το έργο τους προσέφεραν ή προσφέρουν ακόμη στην διακονία της Εκκλησίας. Είναι σημαντικό να παρουσιάζονται αυτά τα πρόσωπα, να διδασκόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε.


Σύγχρονες μορφές της Ορθοδοξίας
Στην ιστορική διαδρομή της εκκλησίας έχουν εμφανισθεί μορφές πιστών και εναρέτων ανθρώπων, Κληρικών, Μοναχών και λαϊκών... (20/10/2011)
Σύγχρονοι ορθόδοξοι Γέροντες
Οι σύγχρονοι Γέροντες, τη ζωή των οποίων η ιστοσελίδα μας -συν Θεώ- θα παρουσιάσει, χαρακτηρίζονται από μια θαυμαστή ενότητα Πίστεως... (20/10/2011)

 


Ομάδες Google Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Εγγραφή στην ομάδα IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Άγιοι Τόποι
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού   RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης