Ε.Ο.Κ.Α. Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955
Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών)... (28/3/2017)
Όλες οι καταχωρήσεις
Εκκλησία


Εκκλησία


Εκκλησία

Για το τι είναι Εκκλησία μπορούν να γραφούν χιλιάδες βιβλία. Σ' ένα σύντομο ορισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για έναν οργανισμό Θεανθρώπινο. Ξεκινά από την γή και καταλήγει στον Ουρανό για να διατηρηθεί αιώνια. Εκκλησία είναι «ο Χριστός παρατεινόμενους εις τους αιώνας». Όπως ο λόγος του Κυρίου μας βεβαιώνει η Εκκλησία είναι η αγαπημένη Του νύμφη, είναι το σώμα Του! Αυτός είναι η κεφαλή και οι πιστοί τα υπόλοιπα μέλη μέσα σε μια λειτουργική και αρμονική σχέση ενότητος, ισότητος και αγάπης. Κανείς δεν είναι ανώτερος από τους άλλους διότι ο Κύριος δεν έχει ανάγκη αντιπροσώπων (όπως υποστηρίζει ο πάπας), αφού ο Ίδιος είναι πάντοτε παρών σ' Αυτήν. Η Εκκλησία είναι η κιβωτός της αγάπης και της ζωής. Μέσα σ' Αυτήν ο άνθρωπος εισέρχεται δια του αγίου Βαπτίσματος για να σωθεί, να ενωθεί με τον Θεό. Διότι η Εκκλησία προέρχεται από τον Θεό και κατευθύνεται προς Αυτόν. Δεν πρέπει όμως να παραθεωρούμε το γεγονός ότι ο Κύριος ίδρυσε ΜΙΑ Εκκλησία της οποίας οι πιστοί συμφωνούν απολύτως με τα δόγματά Της. 


Αγία Γραφή
Η Αγία Γραφή είναι το βιβλίο των βιβλίων. Η Αγία Γραφή είναι το κατ’ εξοχήν βιβλίο της Εκκλησίας του Χριστού, εκ του οποίου Αυτή προεικονίζεται, θεμελιώνεται, εδραιώνεται και τρέφεται διηνεκώς.
Εκκλησιαστική περιουσία
Η Εκκλησιαστική περιουσία και οι υποχρεώσεις του κράτους... (7/7/09)
Εμπειρική Θεολογία
Θεολογία ασφαλής και μυστική των θεοπτών θεολόγων, οι οποίοι ομιλούν εκ προσωπικής εμπειρίας και κοινωνίας με τον Ζώντα Θεό.
Θέματα Ορθοδόξου Κατηχήσεως
Ένα από τα πιο έντονα λυπηρά φαινόμενα που παρατηρείται στους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι η άγνοια των δογματικών Της αληθειών... (9/8/2010)
Μοναχισμός
Ο μοναχισμός αποτελεί έναν από τους πανάρχαιους εκκλησιαστικούς θεσμούς ο οποίος παραμένει αμετάτρεπτος και αναλλοίωτος, με σαφή προσανατολισμό και σκοπό.
Ορθοδοξία
Ορθοδοξία. Πολλοί θεωρούν πως η Ορθοδοξία είναι μία από τις πολλές «εκκλησίες». Μία «άποψη», δηλαδή, του χριστιανισμού, ή άλλοι θεωρούν την Ορθοδοξία ως μία θρησκεία...
Παλαιό ημερολόγιο και Παλαιοημερολογιτισμός
Στην υποσελίδα αυτήν συγκεντρώνονται διάφορα κείμενα αξιοσέβαστων προσώπων- για την αρετή και το έργο τους εντός της Εκκλησίας...
Γιατί ο ιερέας ονομάζεται και Παπάς;
Π. Ν. Τρεμπέλας... (26/1/2017)
Ιερομάρτυς Ιλαρίων Τρόϊτσκι: Διαφορές Γοτθικών και Ορθοδόξων Ναών
(25/1/2017)
Η πρώτη αντίδρασις της Ορθοδόξου Εκκλησίας εναντίον του Τεκτονισμού
Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτωρος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.... (21/6/2013)
Επιστολή του Μακαριωτάτου στην πολιτική ηγεσία του τόπου και στα μέλη κι όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Φορολογία και μισθοδοσία της Εκκλησίας... (21/7/2012)
Γέρων Σωφρονίου Σαχάρωφ - Περί της Λειτουργικής Γλώσσης
Η ανθρωπίνη γλώσσα προορίζεται διά την έκφρασιν πραγματικοτήτων διαφόρων επιπέδων... (15/9/2011)
Χωρισμός Κράτους - Εκκλησίας
Ἀνδρέας Κατράκης, ἐπ. ἀρεοπαγίτης. Πληθαίνουν, κατά τά τελευταία χρόνια, οἱ φωνές, γιά χωρισμό τοῦ Κράτους ἀπό τήν Ἐκκλησία... (21/9/2010)
Πότε υπακούουμε στον Επίσκοπο
Του Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου. ...οφείλει να υπακούη εις τον Επίσκοπον υπό τον όρον ό­τι ο Επίσκοπος θα είνε πρωτοπόρος στους ιερούς αγώνας. (28/4/2010)
Οικονομική κρίση: Ελλάδα, Γερμανία, Ορθοδοξία.
Με την παρούσα δημοσίευση γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για ορισμένες αλήθειες, που κάποιοι τις παρασιωπούν. (25/3/2010)
Το Άγιον Όρος και η προσφορά του
Στο Άγιον Όρος μπορεί να ζήσει κανείς την ενό­τητα της ζωής ως Χριστοζωής και Θεοκοινωνίας... (3/2/09)
Ενορία και Εκκλησία
Στην εκκλησιαστική μας πραγματικότητα η μι­κρότερη ενότητα, ο πυρήνας της Εκκλησίας, είναι η Ενορία... (27/1/08)
Εκκλησία και Αίρεσις
Εκκλησία και Αίρεσις, Διακήρυξις της Ορθοδόξου αντιπροσωπείας το 1927 ενώπιον του Συνεδρίου της Λωζάνης...
Εκκλησία και πλάνη
Εκκλησία και η πλάνη των αιρέσεων. Όραμα του Παχωμίου στον Θεόδωρο, με τον οποίο του αποκαλύφθηκε η αλήθεια...
Εκκλησία και παπισμός
Εκκλησία και η αίρεσις του παπισμού. Γερμανού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. ... Ο Χριστός, οικοδόμησε την Εκκλησία Του και «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής» ...
1 - 20 / 28

 


Ομάδες Google Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Εγγραφή στην ομάδα IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Άγιοι Τόποι
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού   RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης