Η Ιεραποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και το Π.Σ.Ε.

Θεολογική ημερίδα: "Ορθ. Ιεραποστολή και Π.Σ.Ε." (βίντεο)


Θεολογική ημερίδα:

Η Ιεραποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και το Π.Σ.Ε. (βίντεο)

Ο αγώνας κατά του Οικουμενισμού αποτελεί οπωσδήποτε μια συγκεφαλαίωση του όλου αντιαιρετικού αγώνος αλλά και μια αντίσταση κατά της σχιζοφρενούς πορείας του συγκρητισμού. Όπως είναι φυσικό οι ορθόδοξες αυτές θέσεις θα έχουν τις αντιρρήσεις- αν και ορθότερα πολεμική-όπως και έγινε με το προσφάτως δημοσιευθέν κείμενο «Ομολογίας Πίστεως κατά του Οικουμενισμού». Λέχθηκε, λοιπόν, πως όλα γίνονται με ορθόδοξο πνεύμα, πνευματική υπευθυνότητα και κανονική ακρίβεια (ή έστω Οικονομία). Επίσης υποστηρίχθηκε ότι οι Ιεροί Κανόνες δεν απαγορεύουν την συμπροσευχή με ετεροδόξους αλλά μόνον την συλλειτουργία. Ακόμη θεωρούνται οι διάλογοι από τους υποστηρικτές τους ως βασικό είδος ιεραποστολής (;!).

Σπουδαίοι και κατηρτισμένοι θεολόγοι που ως πρωτεύον χαρακτηριστικό τους δεν έχουν την γνώση αλλά την πιστότητά τους στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας και την υπακοή τους στους Θείους Κανόνες Της, ομιλούν για τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί η επιχειρούμενη "κοινή ιεραποστολή" του Π.Σ.Ε., ένα αναπόφευκτο εξάμβλωμα της συγκρητιστικής μήτρας της παναιρέσεως του Οικουμενισμού. Οι εισηγήσεις ανακοινώθηκαν στην θεολογική ημερίδα με τίτλο: "Η Ιεραποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών", που έλαβε χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης στις 26-5-2005. Η ενημέρωσή σας γίνεται μέσω οπτικοακουστικών αρχείων (videos)

"Η πραότης της Ορθ. Ιεραποστολής και οι επιστροφές των ετεροδόξων στην Ορθ. Εκκλησία", Αρχιμ. Ιωσήφ, Καθηγούμενος Ι.Μ. Ξηροποτάμου (βίντεο) "Η πραότης της Ορθ. Ιεραποστολής και οι επιστροφές των ετεροδόξων στην Ορθ. Εκκλησία", Αρχιμ. Ιωσήφ, Καθηγούμενος Ι.Μ. Ξηροποτάμου (βίντεο)
"Η Ιεραποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και το Π.Σ.Ε." Χαιρετισμός "με λύπη και χαρά" του π. Θεοδώρου Ζήση (βίντεο) - 3/1/10 "Η Ιεραποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και το Π.Σ.Ε." Χαιρετισμός "με λύπη και χαρά" του π. Θεοδώρου Ζήση (βίντεο) - 3/1/10
Χαιρετισμός- Παρέμβαση του Ομ. Καθηγητού κ. Σ. Σάκκου (βίντεο) Χαιρετισμός- Παρέμβαση του Ομ. Καθηγητού κ. Σ. Σάκκου (βίντεο)
"Το Π.Σ.Ε. επικίνδυνη απειλή κατά της Ορθοδόξου Θεολογίας", Ομ. Καθηγ. Ι. Κορναράκης "Το Π.Σ.Ε. επικίνδυνη απειλή κατά της Ορθοδόξου Θεολογίας", Ομ. Καθηγ. Ι. Κορναράκης
"Σε ποιά εκκλησία καλεί η κοινή ιεραποστολή του Π.Σ.Ε. και ποιόν χριστό κυρήσει;" Αρχιμ. Αυγουστίνου Μύρου (βίντεο) "Σε ποιά εκκλησία καλεί η κοινή ιεραποστολή του Π.Σ.Ε. και ποιόν χριστό κυρήσει;" Αρχιμ. Αυγουστίνου Μύρου (βίντεο)
Χαιρετισμός Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους (βίντεο) Χαιρετισμός Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους (βίντεο)
Η συμμετοχή των Ορθοδόξων στο συνέδριο του Π.Σ.Ε. στην Αθήνα για την Ιεραποστολή, Πρεσβ. Πέτρος Heers (βίντεο) Η συμμετοχή των Ορθοδόξων στο συνέδριο του Π.Σ.Ε. στην Αθήνα για την Ιεραποστολή, Πρεσβ. Πέτρος Heers (βίντεο)
"Η επιτυχία των Αποστόλων και η αποτυχία των ιεραποστόλων", κ. Σταύρος Μποζοβίτης (βίντεο) "Η επιτυχία των Αποστόλων και η αποτυχία των ιεραποστόλων", κ. Σταύρος Μποζοβίτης (βίντεο)
"Αξιολόγηση των εργασιών του συνεδρίου του Π.Σ.Ε. στην Αθήνα", Αρχιμ. π. Σαράντης Σαράντος (βίντεο) "Αξιολόγηση των εργασιών του συνεδρίου του Π.Σ.Ε. στην Αθήνα", Αρχιμ. π. Σαράντης Σαράντος (βίντεο)

 

Νέα αρχεία video
 
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος -Ιερά ιστορία (video-2017)
π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - "Έξω οι Ιούδες (video-2017)
Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός - Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια (video)
π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Κυριακή Ε' Νηστειών (video-2017)
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος - Παλαιά και Καινή Διαθήκη (video-2017)
π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (video-2017)
Η συνέχεια του γένους κατά τη διάρκεια της Οθωμανοκρατίας- Α' και Β' Μέρος (video-2017)
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος - Η μυστική κραυγή του Αγίου Όρους (video)
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος - Δυτικός Χριστιανισμός και Ισλαμισμός (video)
π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Καλή Σαρακοστή! (video-2017)

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Αναζήτηση  Υπενθύμιση κωδικού   RSS  Video RSS  Mp3 RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης