Ηχητικά Αρχεία
επιστροφή στο
impantokratoros.gr

Ηχιτικά αρχεία (mp3)-Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Γούβαλης

Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Γούβαλης


Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Γούβαλης

Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Γούβαλης

1940-2009

Ηχητικά αρχεία (mp3)

Σεμνός και ταπεινός λειτουργός τού Υψίστου, ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Γούβαλης, εκοιμήθη εν Κυρίω στις 11 Ιουλίου 2009.
 

Γεννήθηκε στο χωριό Πανουργιάς της Άμφισσας το έτος 1940. Ορφανός από πατέρα, αγάπησε βαθειά την Εκκλησία και αφιέρωσε τον εαυτό του σ' Αυτήν από μικρή ηλικία. Δεν περιορίστηκε στα εφημεριακά του καθήκοντα στην Αγία Παρασκευή Μαλακάσας. Ανέπτυξε μια πλούσια ποιμαντική δραστηριότητα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.
 

Λειτουργός, ιεροκήρυκας, πνευματικός, συγγραφέας, διδάσκαλος, απολογητής, με φλογερή και καθαρή πίστη και αγωνία για τη στήριξη και την οικοδομή ψυχών στην Αλήθεια τού Χριστού.
Κάθε τόπος και τρόπος γινόταν γι' αυτόν άμβωνας. Κηρύγματα, ομιλίες, εκπομπές, σειρά βιβλίων, συνέδρια, ημερίδες, συζητήσεις ατελείωτες με αιρετικούς, ήταν η καθημερινή αγωνιώδης προσπάθεια του σεβαστού Γέροντα. Το ευλογημένο αποτέλεσμα και οι καρποί της γόνιμης εργασίας του, ήταν συχνά η επανένταξη πλανεμένων αδελφών μας στην Εκκλησία.
 

Η ξαφνική αναχώρησή του για την αιώνια Βασιλεία του Θεού, την οποία εκήρυττε επί δεκαετίες ως διάκονος της Εκκλησίας του Χριστού, απορφάνισε πλήθος πνευματικών τέκνων του. Ο Κύριος όμως του χάρισε χριστιανικά και ανώδυνα τα τέλη της επίγειας ζωής του, αναπαύοντάς τον από κόπους πολλούς, δυσκολίες και αγώνες για τη σωτηρία ψυχών και την περιφρούρηση της Αλήθειας τού Χριστού από την λύμη των αιρέσεων. Και τώρα αναπαύεται από των κόπων του στο Ησυχαστήριο του Γέροντος Πορφυρίου στο Μήλεσι.

Από την δεκαετία τού 1970, μαζί με τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο και άλλους συνεργάτες αποτελούσαν το «διδακτικό προσωπικό» του «Φροντιστηρίου Αντιμετωπίσεως αιρέσεων». Όλοι εμείς, εκεί ελάβαμε τα εφόδια για να συνεχίσουμε το έργο και την ποιμαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση τού προβλήματος των νεοφανών αιρέσεων.

Η ΠΕΓ είχε την ευλογία να έχει ως πολύτιμο συμπαραστάτη και συνεργάτη στη διακονία της τον μακαριστό π. Δανιήλ και όλοι μας αισθανόμασταν πάντοτε έντονη την παρουσία του.
Είμαστε βέβαιοι ότι την μελλοντική διακονία της ΠΕΓ θα στηρίζουν οι προσευχές και των δύο σεβασμίων γερόντων μας, του π. Αντωνίου και του π. Δανιήλ.

Εμείς όλοι, με αισθήματα ευγνωμοσύνης και σεβασμού στη μνήμη του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Δανιήλ Γούβαλη, ευχόμαστε να αναπαύση ο Κύριος την ψυχή του εν Χώρα ζώντων, «ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται».

π. Κυριακός Τσουρός

*Ενημερώνουμε τους αγαπητούς αναγνώστες ότι στη σελίδα αυτή θα προστίθενται ομιλίες σε τακτά διαστήματα

**Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 κάνετε δεξί κλίκ πάνω στον τίτλο της ομιλιας και μετά επιλέξτε:   αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)


Π. Δανιήλ Γούβαλης - Αντιαιρετικές Ομιλίες
Αντιαιρετικές Ομιλίες με τον μακαριστό Γέροντα Δανιήλ Γούβαλη σε ηχητική μορφή mp3... (211/2010)
Π.Δανιήλ Γούβαλης - Ραδιοφωνικές εκπομπές
Ραδιοφωνικές εκπομπές στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (Αρχεία mp3) (21/1/2011)
Π. Δανιήλ Γούβαλης - Διάφορες ομιλίες και κηρύγματα
Διάφορα κηρύγματα - ομιλίες του μακαριστού Γέροντος Δανιήλ Γούβαλη που έγιναν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής... (24/4/2011(

 

Νέα Ηχητικά Αρχεία
 
Αρχιμ. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου - Η επί του Όρους Ομιλία - (Ομιλία Νο 38)
Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος - Νεότερες εμφανίσεις του Αγίου Γεωργίου (mp3)
Αρχιμ. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου - Η Μεγάλη Εβδομάδα (mp3-2017)
Κήρυγμα Σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης κ. Ιωάννου στην Ι. Μονή μας κατά την Αρχιερατικήν Λειτουργίαν το Σαββατο του Λαζάρου (mp3-2017)
Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος - Κυριακή των Βαΐων - Η ανάστασις του Λαζάρου και η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα (mp3)
Αρχιμ. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου - Η επί του Όρους Ομιλία - (Ομιλία Νο 37)
Αρχιμ. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου - Χαίρε δι' ης εγείρονται τρόπαια (mp3-2017)
Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης - Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου (mp3)
π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Το ΄21 σήμερα (video-2017)
Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος - Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως - Η σημασία της εορτής (mp3)

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού   RSS  Video RSS  Mp3 RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης