Ε.Ο.Κ.Α. Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955
Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών)... (28/3/2017)
Όλες οι καταχωρήσεις
Αθεϊστικά εγκλήματα


Αθεϊστικά εγκλήματα


Αθεϊστικά εγκλήματα

Αθεϊστικά εγκλήματα

Η Εκκλησία δεν εισάγει ούτε υποστηρίζει κάποιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα. Υπακούει στους κυβερνήτες και προσεύχεται γι’ αυτούς. Πάντοτε όμως αρνείται να υποταχθεί σε όσα εξ αυτών προσπαθούν να παρεμποδίσουν ή να ελέγξουν το πνευματικό Της έργο. Διδάσκει επίσης με στεντόρεια φωνή πως είναι αδύνατον να οργανωθεί και να κυβερνηθεί ένα κράτος εάν δεν ζητήσουν οι άνθρωποι την βοήθεια του Βασιλέως των βασιλευόντων και δεν διέπονται από τις ηθικές επιταγές του Χριστιανισμού.

Ο ιδεολογικός αθεϊσμός λαμβάνοντας την εξουσία στις λεγόμενες «χώρες του ανατολικού μπλοκ», θέλησε όχι απλώς να υποτάξει το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά να ξεριζώσει ακόμη και αυτό το θρησκευτικό συναίσθημα από τις καρδιές των ανθρώπων. Τόσο μεγάλη ήταν η έπαρση των υλιστών οι οποίοι μεθυσμένοι από την απολυταρχική εξουσία τους έφθασαν στο σημείο να ειδωλοποιήσουν τους εαυτούς τους. Βία, αλληλοπαρακολούθηση και αλληλοκατάδοση των πολιτών, ακόμη και των μελών μιας οικογενείας. Το όλο κλίμα ήταν τελείως ασταθές και απέπνεε μια διαρκή ανασφάλεια η οποία γεννούσε αδυσώπητο μίσος για το κάθε τι.

Υπάρχουν πλήθος κειμένων- ντοκουμέντων που δίνουν ελάχιστη γεύση από την πικρία και τον πόνο αυτών των καταστάσεων. Άλλα πάλι περιγράφουν θαυμαστά γεγονότα, πραγματικές ηλιαχτίδες μέσα στο πηχτό σκοτάδι της δικτατορίας του αθεϊσμού. Κάποια από αυτά δημοσιεύονται παρακάτω. Όχι ασφαλώς για να αντιπολεμήσουν όσους με λύσσα πολέμησαν την Εκκλησία, αλλά ως αναγκαία διδασκαλία για όλους- άρχοντες και αρχομένους.

Χριστούγεννα στη Φυλακή
Όλος ο σοσιαλιστικός κόσμος είναι μια μεγάλη φυλακή,... (31/12/2012)
Ποινικό αδίκημα στον κομμουνισμό η θρησκευτική πίστη
«Το 1922 εκτελέστη­καν 2.690 κληρικοί, και 3.448 μοναχοί, αρκετοί επίσκοποι εξορί­στηκαν…» (3/7/2012)
Η Γερόντισσα Μαρία της Γκατσίνα
Γύρω στο 1930 η γερόντισσα Μαρία συνε­λήφθη. Κατηγορήθηκε για αντιεπαναστατική προπαγάνδα και για συμμετοχή σε αντιεπα­ναστατική... (23/2/2012)
Εντυπώσεις από ένα ταξίδι στη Σοβιετική Ρωσία
Αποσπάσματα από το υπό έκδοσιν βιβλίο Η Αγία Ρωσία στη Σοβιετική Ένωση ... (13/2/2012)
Το αίμα της Θεοτόκου - Μια αληθινή ιστορία
Μια αληθινή ιστορία. Δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες Νόβογιε Βρέμια (=Νέοι Καιροί), φύλλο 1/12 Σεπτεμβρίου 1943... (29/10/2011)
Όταν η αθεΐα γίνεται μισαλλοδοξία
Την Τρίτη του Πάσχα του 1918 θάφτηκε ζωντανός σε τάφο που έσκαψε με τα ίδια του τα χέρια ο Αρχιεπίσκοπος του Περμ Ανδρόνικος... (13/10/2011)
Αθεϊστική παιδεία, η απάνθρωπος, και το νέο Παγκόσμιο Κράτος
Αναφορά στον αποδομητή Μπέρτραντ Ράσσελ. «Παραδόξως» πριν από πολλές δεκαετίες κάποιοι σκέπτονταν και αποφάσιζαν ... (3/10/2011)
Την παραμονή του μεγάλου ταξιδιού
Φερμένο από τους γονείς του σε μία πολυάνθρωπη πόλι, σε διαμέρισμα συγγενών, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι πέθαινε... (5/4/2011)
Οι διαπιστώσεις ενός Αθέου Υπουργού Θρησκευμάτων
Παρακολουθώντας κανείς την εκκλησιαστική ειδησεογραφία από την Σοβιετική Ένωσι... (15/3/2011)
Το θέαμα, ένα φοβερό πνευματικό όπλο
Οι απόψεις του μαρξιστή Λέοντος Τρότσκυ για τη χρήση του θεάματος εναντίον του εκκλησιασμού. (21/2/2011)
Εκεί που ανατέλλει ο ήλιος
Η ιστορία αυτή περιγράφει τις εμπειρίες δύο μικρών ρωσίδων, της Αλεξάνδρας και της Γκαλίνας, το έτος 1933... (6/3/2011)
Το μοιραίο λάθος...
Του Αλεξ. Σολζενίτσιν Νομπελίστα Ρώσου- συγγραφέα... (10/1/2010)
Η τελευταία εξομολόγηση
Το παρακάτω κείμενο είναι μια αληθινή ιστορία μεταφρασμένη από το παράνομο ρωσικό θρησκευτικό περιοδικό Ελπίδα... (3/1/2010)
π. Γεώργιος Calciu ο ομολογητής και ποιμένας
Στις 21 Νοεμβρίου 2006, σε ηλικία 80 χρονών, εκοιμήθη από καρκίνο ο π. Γεώργιος Calciu, μεγάλος ομολογητής της Ορθοδόξου πίστεως... (24/8/2010)
π. Γεώργιος Calciu  Ο ομολογητής και ποιμένας (2)
O Γεώργιος Calciu αφέθηκε ελεύθερος από την πρώτη του φυλάκιση το 1964... (6/1/2010)
π. Γεώργιος Calciu - Ο ομολογητής και ποιμένας (Γ')
Αρχικά ο π. Γεώργιος είχε καταδικασθεί σε θάνατο, επειδή στις επτά ομιλίες του είχε αποκαλύψει «κρατικά μυστικά»... (17/1/2010)
Πες μας, υπάρχει θεός η όχι;...
Πρόκειται για αυθεντική μαρτυρία γραμμένη από αυτόπτη μάρτυρα που αφορά το μαρτύρια 60 ομολογητών ιερέων στο Σοβιετικό καθεστώς... (19/7/2010)
Ρώσοι Νεομάρτυρες και ομολογητές
Αρχιμ. Νεκταρίου Αντωνοπούλου. Το βιβλίο αυτό αξίζει να διαβασθή από περισσοτέρους Έλληνας. Έχει πολλά να μας προσφέρη ... (13/10/2010)
Ένδεκα χιλιάδες νεομάρτυρες Κληρικοί και Μοναχοί
Ένδεκα χιλιάδες νεομάρτυρες Κληρικοί και Μοναχοί πυροβολήθηκαν το 1918 στη Μονή Οράνκι της Ρωσίας ... (5/6/08)

 


Ομάδες Google Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Εγγραφή στην ομάδα IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Άγιοι Τόποι
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού   RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης