Ε.Ο.Κ.Α. Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955
Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών)... (28/3/2017)
Όλες οι καταχωρήσεις
Ορθόδοξες Απαντήσεις


Ορθόδοξες απαντήσεις


Ορθόδοξες απαντήσεις

 Στο χώρο αυτό της ιστοσελίδας μας μπορεί ο αναγνώστης να περιηγηθεί σ' ένα δείγμα από τις επιστολές που λαμβάνουμε μέσω  του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις σχετικές απαντήσεις του Καθηγουμένου της Μονής μας.

Πιστεύουμε πως το κεφάλαιο αυτό είναι εξόχως σημαντικό αφού ο διάλογος οικοδομεί, βοηθά στην διαμόρφωση ορθών θέσεων αλλά μπορεί να διδάξει και τρίτους οι οποίοι να προβληματίζονται από παρόμοια θέματα.
      
Άλλωστε έχουμε υποχρέωση να απαντούμε σε κάθε απορία ή ένσταση συστοιχούντες προς την Αγιογραφική ρήση που μας καλεί να είμαστε «έτοιμοι αεί προς απολογίαν παντί τω αιτούντι» (Α' Πέτρ. 3,15).


Να ξεχωρίζουμε από τους άλλους;
Ιερά Μονή Παρακλήτου (9/8/2016)
Η "πίτα του Γέροντος Παϊσίου"
Τι είναι η λεγόμενη πίτα ή το ψωμί του Γέροντος Παϊσίου ή για να το πούμε ορθότερα ή "πίτα της Νέας Εποχής"... (15/1/10)
"Ιεραποστολή. Μερικές προϋποθέσεις"
...Είναι απαράδεκτο και πνευματικά προβληματικό να κηρύττει κάποιος κάτι για το οποίο η γνώση του είναι ελλιπής... (31/7/09)
Εξέλιπε η ελπίς της «Ενώσεως»!!!
Εξέλιπε η ελπίς της "Ενώσεως... και η αιτία: Η γρίπη των Χοίρων... (22/7/09)
H σωτηρία των αλλοθρήσκων
Πολλοί ρωτούν: "Όσοι είναι καλοί άνθρωποι αλλά είναι εκτός Εκκλησίας θα σωθούν;". Απαντητική επιστολή του Γέροντος της Μονής. (1/6/09)
Απάντηση  περί Παλαιάς Διαθήκης
Είναι μέρος της Αγίας Γραφής των χριστιανών η Παλαιά Διαθήκη; Τί μας ενδιαφέρουν οι Ιστορίες των Εβραίων; Σύντομη απάντηση στις παραπάνω απορίες. (8/2/09)
Περί ονείρων και οραμάτων
Είδα στον ύπνο μου ξημερώματα ... να μου λέει κάποια πράγματα μια γυναίκα που φορούσε άσπρα, ήταν ξανθιά με γαλανά μάτια και πάρα πολύ όμορφη... (5/9/08)
Ο Χριστιανός μπροστά στο θάνατο
Χριστιανός και θάνατος. Επιστολή του Γέροντος προς μια πενθούσα ψυχή, που αιφνιδίως έχασε τον αδελφό της (1/6/08)
Επιστολή ετεροδόξου
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας αν και ομολογουμένως δεν ήταν και τόσο ευχάριστη, διότι πρόκειται μάλλον για ένα ... (24/10/07)
Απάντηση περί Αντιχρίστου
Ερώτηση: Πριν λίγες ημέρες άκουσα ότι έφθασαν τα χρόνια του Αντιχρίστου. Είναι αλήθεια; Και αν ναι, πόσο σύντομα; Περιμένω απάντησή σας... (4/11/07)
Πώς αντιμετωπίζονται τα μάγια;
Μάγια. Η παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα της μαγείας και διαφόρων σατανιστικών διαδικασιών (μαντεία, αστρολογία, πνευματισμός κτλ.)... (11/9/2007)
Γιατί κρίση στον γάμο;
Απάντηση του Γέροντος της μονής σε ένα νέο που ρωτάει γιατί υπάρχει κρίση στον γάμο σήμερα. (10/12/07)
Ιατρικοί Προβληματισμοί
Με βασανίζει ένα ερώτημα. Εάν ποτέ πεθάνει στο χειρουργείο ένας ασθενής όχι από αμέλεια αλλά από μη σωστή επιλογή... (2/3/08)
Αντιμετώπιση του Οικουμενισμού
Απάντηση του Γέροντος σε μία ευλαβή ψυχή από το εξωτερικό που ανησυχεί γιά την προδοσία της Ορθοδοξίας από τους οικουμενιστές. (12/3/08)

 


Ομάδες Google Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Εγγραφή στην ομάδα IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Άγιοι Τόποι

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού   RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης