Ε.Ο.Κ.Α. Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955
Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών)... (28/3/2017)
Όλες οι καταχωρήσεις
Ορθόδοξοι Άγιοι της Δύσης


Ορθόδοξοι Άγιοι της Δύσης


Ορθόδοξοι Άγιοι της ΔύσηςΟρθόδοξοι Άγιοι της Δύσης

Ορθόδοξοι Άγιοι της Δύσης

Ένας σύγχρονος ενάρετος κληρικός- Αμερικανός προσήλυτος- ο π. Σεραφείμ Ρόουζ, ερεύνησε σε βάθος τις Ορθόδοξες ρίζες στην Δύση κυρίως μέσα από τους βίους των κατ' εξοχήν εκφραστών της ορθής Πίστης της Εκκλησίας, δηλαδή των Αγίων. Το συμπέρασμά του ήταν αναμενόμενο αλλά και συγκλονιστικό για όσους θεωρούν την πίστη τους σχετική με αυτήν της αρχαίας Εκκλησίας: Ο δυτικός κόσμος ήταν καθαρώς Ορθόδοξος, με την ίδια ευλάβεια, άσκηση και την ίδια τοποθέτηση που είχαν οι ανατολικές Ορθόδοξες χώρες.

Ακολουθώντας αυτήν την τακτική δημοσιεύουμε βίους Αγίων του δυτικού κόσμου (πριν από σχίσματα, μεταρρυθμίσεις και λοιπές αποκλίσεις), όχι μόνον για να τιμήσουμε τους Αγίους αλλά για να προβληματίσουμε όσους κατάγονται από αυτά τα μέρη και ποθούν ειλικρινά την Αλήθεια και την ένωση με την Μία, Αγία, Καθολική Εκκλησία του Χριστού. Τα παραδείγματα (Άγιοι) είναι ο ασφαλέστερος δρόμος γι' αυτόν τον προορισμό. 


Ο εν Αγίοις Πατήρ ημών Ζιγεφρείδος της Σουηδίας
Ορθόδοξοι Άγιοι της Δύσης προ του σχήσματος... (23/9/2016)
Ο Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Λαγκρών
Άγιοι της Γαλατίας: Μετάφρασις από το έργο Vita Patrum του αγίου Γρηγορίου Τουρώνης... (12/1/2012)
Άγιοι Οσβάλδος και Αϊδανός
Ορθόδοξοι Άγιοι της Βρετανίας. Οι Άγιοι Οσβάλδος Βασιλεύς Νορθουμβρίας και Αϊδανός Επίσκοπος Λίντισφαρν... (6/11/2011)
Ο Όσιος Κολούμπα Ηγούμενος της Αϊόνα (†597)
Ο ΆΓΙΟΣ ΚΟΛΟΥΜΠΑ Η μνήμη του εορτάζεται στις 9 Ιουνίου... (9/6/2011)
Άγιος Βονιφάτιος, απόστολος της Γερμανίας
Ο άγιος πατήρ ημών Βονιφάτιος, ονομαζόμενος αρχικά Ουινφρίδος, γεννήθηκε περί το 672 κοντά στο Εξετερ, στην δυτική εσχατιά... (6/6/2011)
Η αγία Χίλντα, η πνευματική μητέρα της ορθόδοξης Αγγλίας
Η αγία Χίλντα ήταν στενή συγγενής του βασιλέα Έντουιν της Νορθουμβρίας, ενός από τα επτά βασίλεια... (18/11/2010)
Ο Άγιος Σενώχ της Τουρώνης ο Ιαματικός
Ματαιότης ματαιοτήτων, λέγει ο Εκκλησιαστής, τα πάντα ματαιότης1. Είναι αλήθεια λοιπόν πως όλα όσα γίνονται στον κόσμο είναι ματαιότης... (23/10/2010)
Ο άγιος ιεράρχης Πατρίκιος,  Ο Απόστολος της Ιρλανδίας (†493)
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ (λατινικά: Patricius, ιρλανδικά: Naomh Pádraig) ήταν ένας Κέλτης Βρετανός και χριστιανός ιεραπόστολος... [9/4/20110]
Ο Άγιος Ιεράρχης Δαβίδ της Ουαλίας
Ο ΑΓΙΟΣ ΔΑΒΙΔ γεννήθηκε τον έκτο αιώνα στην Ουαλία. Από νεαρά ηλικία εκάρη μοναχός και σπούδασε πολλά χρόνια όντας ιερέας... (9/3/2010)
Ο Άγιος Πρωτομάρτυρας Άλμπαν (†304)
Ο ΆΓΙΟΣ ΆΛΜΠΑΝ ήταν ο πρώτος μάρτυρας στα Βρετανικά Νησιά˙ θανατώθηκε στο Verulamium (το σημερινό Saint Albans ... (5/3/2010)

 


Ομάδες Google Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Εγγραφή στην ομάδα IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Άγιοι Τόποι

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού   RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης